Ook Weekend van de Wetenschap 2020 gaat niet door vanwege corona

De organisatie van Weekend van de Wetenschap laat weten dat zij besloten heeft om de editie 2020 van Weekend van de Wetenschap te annuleren. Deze vindt normaal gesproken jaarlijks plaats in oktober. Onderzoeksinstellingen, universiteiten, bedrijven en musea zetten dan hun deuren open zodat mensen een kijkje kunnen nemen in de wereld van wetenschap en technologie. Dit meldt Weekend van de Wetenschap.

“De kracht van ons weekend bestaat uit het echte kijkje achter de schermen bij de deelnemende organisaties. Publiek in heel Nederland kan binnenstappen bij de honderden organisaties die hun deuren openen om daar wetenschap en technologie te ervaren en de medewerkers ontmoeten”, schrijft de organisatie. “Het ontvangen van bezoekers tijdens deze bijzondere openstellingen is door de huidige maatregelen zeer onzeker geworden. Deze onzekerheid in combinatie met de benodigde voorbereidingstijd en de impact die de corona maatregelen op de deelnemende organisaties heeft, maakten het besluit te annuleren helaas noodzakelijk.”
 
Vorig jaar konden kinderen in Venlo een zelfsturende auto bouwen, in Nijmegen legde Heinz uit hoe ketchup wordt gemaakt, in Almere konden jongeren leren hoe ze hun eigen games moeten maken en in Helmond was de zonneauto Lightyear One te zien. Ook op locaties als het wetenschapsmuseum NEMO in Amsterdam, Defensie in Vught en het Van Gogh Museum in Amsterdam was van alles te doen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids