Commissaris van de Koning Wim van de Donk benoemd tot Rector Magnificus Tilburg University

Commissaris van de Koning van de Provincie Noord-Brabant Wim van de Donk heeft een benoeming tot Rector Magnificus, tevens voorzitter van het College van Bestuur van Tilburg University aanvaard. Deze gaat in op 1 oktober 2020. Dit melden Tilburg University en de provincie Noord-Brabant. 

Van de Donk volgt daarmee voorzitter prof. dr. Koen Becking op, die dan het einde van zijn tweede benoemingstermijn bereikt, en rector prof. dr. Klaas Sijtsma die deze functie ad interim bekleedde sinds 1 september 2019. Het Stichtingsbestuur heeft hiertoe besloten op voordracht van de benoemingsadviescommissie en na het horen van de universiteitsraad en de decanen. De benoeming geldt voor een periode van vier jaar.
 
Wim van de Donk (1962) begon zijn wetenschappelijke carrière in 1986 aan Tilburg University, promoveerde er in 1997 en is sinds 2000 werkzaam als hoogleraar maatschappelijke bestuurskunde aan de Tilburg Law School. Wim van de Donk is thans Commissaris van de Koning van de Provincie Noord-Brabant en was van 2004 tot en met 2009 voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). 
 

Reactie van Wim van de Donk

Van de Donk: "Het belang van goed wetenschappelijk onderzoek en onderwijs kan moeilijk worden onderschat, en Tilburg University is een regionaal, nationaal, Europees en internationaal toonaangevende instelling die vele jonge mensen van over de hele wereld mag opleiden en vormen voor betekenisvolle en verantwoordelijke posities in onze samenleving. Dankbaar voor de 11 jaar die ik als Commissaris mocht dienen, krijg ik per 1 oktober een eervolle en mooie nieuwe opdracht binnen Tilburg University. Ik zie uit naar de samenwerking met mijn nieuwe collegae."
 
Door: Nationale Onderwijsgids