Normal_uva__amsterdam
De Universiteit van Amsterdam (UvA) mag de nieuwe opleiding Humans, Society & Technology aanbieden. Aanvankelijk werd dit idee tegengehouden door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), omdat de nieuwe opleiding niet genoeg zou aansluiten op de behoefte van de arbeidsmarkt. Na enige aanpassingen is de aanvraag nu goedgekeurd. Dit meldt AT5.
De Commissie Doelmatigheid Hoger Onderwijs (CDHO) van het OCW keurde de aanvraag in eerste instantie ook af, omdat er al voldoende soortgelijke bachelors zouden worden aangeboden op andere Nederlandse universiteiten. Minister van Engelshoven nam dit advies over. Daarmee werd de aanvraag van de UvA voor de nieuwe opleiding afgewezen.
 
Agneta Fischer, decaan van de Faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen, voerde echter een gesprek met de CDHO. Na dit gesprek werd het curriculum aangepast. 
 
De UvA deed vervolgens een tweede aanvraag voor de nieuwe opleiding. Aanvankelijk was de opleiding niet interdisciplinair genoeg. Dat werd bij de nieuwe aanvraag aangepast. Deze aanvraag is nu goedgekeurd. De opleiding is een combinatie van sociale wetenschappen, geesteswetenschappen en informatiewetenschappen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids