Normal_knaw_logo

Jaap Oude Mulders, postdoctoraal onderzoeker bij het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI-KNAW), ontving maandag 2 december 2019 de Instituut Gak-KNAW Award. Met de Award krijgt Oude Mulders een driejarige aanstelling als postdoctoraal onderzoeker bij het NIDI. Hij Dit meldt de KNAW.

Jaap Oude Mulders (31) mag met de prijs zijn onderzoeksvoorstel uitvoeren naar een maatschappelijk zeer relevant thema: de rol van leeftijdsgerelateerde sociale normen in vraagstukken over arbeid en pensionering.  Met het onderzoek wil hij een beter begrip krijgen voor de subtiele manier waarop leeftijdsdiscriminatie werkt en de mate waarin gelijke kansen voor jong en oud op de arbeidsmarkt worden beïnvloed door sociale (leeftijds)normen.
 

Jaap Oude Mulders

Jaap Oude Mulders promoveerde in 2016 aan de Universiteit Utrecht op het proefschrift Organizations, managers, and the employment of older workers after retirement. Sindsdien is hij werkzaam als postdoc op het NIDI-KNAW waar hij met zijn prijs de komende jaren zijn nieuwe onderzoek kan gaan doen naar de sociale normen in vraagstukken rondom arbeid en pensionering.
 

De Instituut Gak-KNAW Award

De Instituut Gak-KNAW Award is in 2019 ingesteld door Instituut Gak en de KNAW en zal in principe jaarlijks worden uitgereikt. De Award is bestemd voor talentvolle onderzoekers aan het begin van hun carrière om baanbrekend onderzoek te doen op het gebied van sociale zekerheid en arbeidsmarkt. De Award bestaat uit een driejarige aanstelling als postdoc-onderzoeker binnen de stimulerende omgeving van een KNAW-instituut.
 
Door: Nationale Onderwijsgids