Logo_universiteit_tilburg

De Opening van het Academisch Jaar 2019-2020 van de Tilburg University staat in het teken van Traditie en Innovatie in de academische wereld. De zitting vindt plaats op 2 september in de aula van de universiteit. Keynote speaker is professor Richard D. McCullough, scheikundige en vice-provost onderzoek aan Harvard University. Prof. dr. Klaas Sijtsma wordt geïnstalleerd als interim rector magnificus. Dit meldt Tilburg University.

McCullough is expert op het gebied van micro-electronics en is tevens succesvol ondernemer. Hij coördineert de impact van research van de Harvard’s schools. Zijn speech concentreert zich op digitale innovatie en hoe zich dit verhoudt tot academische tradities. 
 
Prof. dr. Koen Becking, voorzitter College van Bestuur van Tilburg University, zal dieper ingaan op de waardering van tradities en de innoverende inspanningen van Tilburg University om een duurzame, digitale samenleving te creëren. Traditionele samenwerkingsverbanden zoals met lokale overheden zijn van essentiële belang om dit te bewerkstelligen.
 
Tot slot is er een verkennend debat met studenten en Koen Becking over de toegevoegde waarde van academische tradities en hoe een traditie er in de toekomst mogelijk uitziet.
 
Door: Nationale Onderwijsgids