Normal_sleutels_huis_studentenhuis_studentenkamer_hand

Nog voor het eind van dit jaar komen er 300 studentenwoningen bij in Eindhoven. Het zijn verplaatsbare prefabwoningen die worden neergezet op het terrein vlakbij de Berenkuil op de hoek van de Insulindelaan en de Eisenhowerlaan. Dit meldt Gemeente Eindhoven.

De woningen, bestemd voor internationale studenten van de Fontys Hogescholen of aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), worden gerealiseerd door studentenhuisvester Vestide, onderdeel van Woonbedrijf. Als alles volgens plan verloopt, zijn de eerste woningen eind oktober klaar. Daarna worden ze gemeubileerd en klaar gemaakt voor de verhuur. Begin december levert de aannemer de laatste woningen op.  
 
Eindhoven is in trek bij studenten. De Eindhovense onderwijsinstellingen verwachten tot 2023 een groei van ruim 6000 studenten. Dat betekent ook meer vraag naar woningen. Daarom wilde Vestide haast maken met het realiseren van betaalbare woningen voor studenten. De verhuurder zocht daarom de samenwerking met de gemeente.
 
“Eerst heb je een locatie nodig die meteen beschikbaar is”, vertelt Yasin Torunoglu, wethouder van onder andere wonen en ruimte. “Die locatie vonden we vlakbij het centrum en de onderwijsinstellingen. Er is gekozen voor woningen die daar tijdelijk, voor een periode van 15 jaar, staan. Daardoor kunnen we ook de procedures snel doorlopen.”
 
De omwonenden zijn inmiddels geïnformeerd over de plannen. Na de periode van 15 jaar zoekt Woonbedrijf naar een nieuwe locatie om de units te plaatsen. Daar krijgen ze een tweede leven.
 
Door: Nationale Onderwijsgids