Normal_appartementencomplex__oklahoma___amsterdam___balkons__woningen__kleurtjes

De regels rondom studentenhuisvesting in Delft blijft een heikel punt. Dat bleek in de commissie Sociaal Domein en Wonen op donderdag 6 juni. In een uitvoerig debat bleven voor- en tegenstanders lijnrecht tegenover elkaar staan. Het debat ging onder meer over de omzettingsvergunning. Daarmee wil de gemeente voorkomen dat schaarse woningen in Delft (koopwoningen duurder dan 265.000 euro) door verkamering worden gebruikt als studentenhuis. Dit meldt Gemeente Delft.

Wethouder Schrederhof liet weten dat het lastig blijft om sturing te geven aan de studentenhuisvesting op een krappe woningmarkt. Ze beloofde de commissie eind dit jaar een uitgebreide eindevaluatie van de omzettingsvergunning. De raad praat in de vergadering op donderdag 11 juli verder over dit onderwerp. 
 
Vorig jaar concludeerde de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) dat er in Nederland een groot tekort is aan studentenwoningen. Delft en Wageningen kwamen daarbij naar voren als uitschieters qua populariteit onder studenten uit het buitenland. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids
 
Lees verder