Normal_rss_entry-185623

Tim Hofman heeft donderdag met jongerenorganisatie Coalitie-Y een bezoekje gebracht aan premier Mark Rutte. De presentator en vijfentwintig jongeren waren naar het Catshuis in Den Haag gegaan omdat ze vinden dat hun generatie door het kabinet over het hoofd wordt gezien.

Het kabinet moet voortaan bij iedere wet kijken wat de gevolgen voor jongeren zijn, vinden ze. Bovendien willen ze dat bij volgende kabinetsformaties ook jongeren door de onderhandelaars worden uitgenodigd om hun zorgen en wensen op tafel te leggen. Jongeren staan onder steeds grotere druk, zegt de zogenoemde Coalitie-Y, waarin jongeren-, scholieren- en studentenorganisaties en de jongerenclub van de ChristenUnie zich hebben verenigd. Van hen wordt meer verwacht dan van de generaties die hen voorgingen, stellen ze. Terwijl studenten en starters op de arbeids- en huizenmarkt daarvoor steeds minder de tijd en mogelijkheden zouden krijgen.

Tim voerde de delegatie aan die zich donderdag bij de ambtswoning van de minister-president meldde. Coalitie-Y verzamelt nu ideeën van jongeren en komt in september met een manifest.

Door: ANP