Normal_muis_proefdier_onderzoek_laboratorium_dier_handen_handschoenen

Het Willy van Heumenfonds gaat in 2019 opnieuw de Willy van Heumenprijs toekennen. De prijs is vastgesteld op 15.000,- euro. De deadline voor indiening is verschoven naar 1 maart 2019. Dit meldt ZonMw.

In aanmerking komen wetenschappers/onderzoekers die in de afgelopen 2 jaar een afgerond onderzoek hebben gepubliceerd waarmee een substantiële bijdrage is geleverd aan het vervangen, verminderen of verfijnen van dierproeven (3V’S).

Nominaties Willy van Heumenprijs

Nomineer uzelf of een ander. Heeft u de perfecte kandidaat voor ogen, lever dan vóór 1 maart  2019 uw nominatie via e-mail MKMD@zonmw.nl aan bij het Meer Kennis met Minder Dieren (MKMD) programmateam van ZonMw.

Procedure

Van elke kandidaat ontvangen wij graag een cv van maximaal 2 kantjes A4 plus een motivering van maximaal 350 woorden. De motivering dient te onderbouwen wat de bijdrage of de impact van het gepubliceerde onderzoek is voor de 3V’s. Ook dient de publicatie te worden mee gezonden. Uit alle inzendingen stelt het ZonMw-bureau, samen met de programmacommissie van MKMD, een shortlist van kandidaten op. De wetenschappelijke adviesraad van het Willy van Heumenfonds doet vervolgens een voordracht aan het bestuur van de stichting dat de winnaar aanwijst en deze daarvan schriftelijk op de hoogte stelt. De winnaar wordt in de loop van 2019 bekend gemaakt.

Meer informatie over het Willy van Heumenfonds, de bijhorende prijs en de procedure of het programma MKMD op www.zonmw.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids