Normal_erasmus_universiteit_rotterdam

De Universiteit Gent verleent op voordracht van de Gentse Faculteit Economie en Bedrijfskunde een eredoctoraat aan bestuurskundige prof.dr. Erik Hans Klijn van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Klijn ontvangt de onderscheiding vanwege zijn wetenschappelijke verdiensten vooral op het terrein van (network)governance. Tijdens de Dies Natalis van de Universiteit Gent op 22 maart wordt het eredoctoraat aan hem uitgereikt. Dit meldt Erasmus Universiteit.

Het Gentse facultaire eredoctoraat gaat naar personen die blijk hebben gegeven van een grote verdienste in academisch onderwijs, wetenschappelijk onderzoek en maatschappelijke of wetenschappelijke dienstverlening. Erik Hans Klijn: “Het eredoctoraat vind ik een eervolle onderscheiding waar ik erg blij mee ben, maar het is zeker ook een mooie erkenning voor het internationale onderzoek van de Rotterdamse Bestuurskunde.”
 
Prof.dr. Erik Hans Klijn is hoogleraar Bestuurskunde bij de Erasmus Universiteit Rotterdam en is een van werelds meest gerenommeerde bestuurskundigen. Zijn onderzoekt beweegt zich vooral op het gebied van complexe besluitvorming, (beleids)netwerken, netwerk management en publieke branding. De afgelopen jaren heeft hij ook onderzoek gedaan naar de invloed van de media op complexe besluitvorming.  
 
Zijn internationale reputatie blijkt uit de vele artikelen in top bestuurskundige tijdschriften en zijn vele gasthoogleraarschappen. Het boek Managing Complex Networks (1997), dat hij samen met Walter Kickert en Joop Koppenjan redigeerde, is wereldwijd een van de meest invloedrijke werken op het gebied van netwerken. Van 2012 tot 2018 was hij president van de International Research Society of Public Management (IRSPM) en ontving hij diverse grote NWO en Europese onderzoeksubsidies.  
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids