Logo_times_ranking_ranglijst_the_logo

Elk jaar brengt Times Higher Education een ranglijst uit van universiteiten over de hele wereld. Dit jaar beoordeelde de organisatie 1258 universiteiten uit 86 landen. In Nederland kwamen de TU Delft, Wageningen University en de Universiteit van Amsterdam als beste drie van Nederland uit de bus. Zij eindigden respectievelijk op plek 58, 59  en 62. 

Ook vorig jaar waren stonden deze drie universiteiten aan de Nederlandse top volgens de THE-ranglijst, alleen dan in iets andere volgorde. Toen stond de Uva op plek 59, Delft op plek 63 en Wageningen op 64. De universiteiten van Leiden, Groningen, Utrecht en de Erasmus Universiteit van Rotterdam weten net als vorig jaar binnen de top 100 te blijven. Tilburg University bungelt ook dit jaar onder aan de lijst en is zelfs uit de top 200 gezakt.

THE beoordeelt universiteiten op 13 punten. Oxford en Cambridge zijn net als vorig jaar de nummer 1 en de wereld. Het California Institute of Techonology heeft de derde plek moeten afstaan aan Stanford University.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids