Logo_vrije_universiteit_amsterdam_vu_logo

Vanaf deze week staken de beveiligers van de Vrije Universiteit (VU) elke dag een half uur. Hiermee willen ze een loonsverhoging afdwingen. Eerder hielden de beveiligers al stiptheidsacties, waarbij ze zich stipt aan de werkinstructies hielden. Dit meldt Het Parool.

De circa vijftig beveiligers van de VU accepteren het niet dat ze dit jaar geen enkele loonsverhoging krijgen. Door het werk nu elke dag een half uur neer te leggen, worden telefoontjes de komende weken mogelijk later beantwoord en moeten schoonmakers soms wachten op sleutels. 
 
De veiligheid van studenten en medewerkers is nog wel gegarandeerd, volgens de VU. Aan noodoproepen wordt wel gehoor gegeven. Bovendien is het middenin de zomervakantie. Mochten de onderhandelingen de komende weken spaak lopen, dan wordt een voortzetting van de acties in het academisch jaar niet uitgesloten.  
 
Eind juni verliep een ultimatum van CNV en FNV aan de werkgevers. In de nieuwe cao willen de bonden, naast een goede loonsverhoging, ook afspraken maken over betere roosters. Vorige maand hielden de 55 beveiligers van de VU al stiptheidsacties. Het leidde niet tot het gewenste resultaat. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids