Logo_logo_tu_delft

De TU Delft is opnieuw de beste Nederlandse universiteit volgens de nieuwe QS World Top University Rankings 2019 die gisteren is gepubliceerd. De Universiteit van Amsterdam bekleedt wederom een tweede plek en de TU Eindhoven completeert de top 3 van de beste universiteiten van Nederland.

De QS World Top University Rankings 2019 is gisteren gepubliceerd. Hierin zijn zo’n 1000 universiteiten wereldwijd beoordeeld op zes criteria: academic reputation, employer reputation, faculty students, citations per faculty, international faculty en international students. 
 
In totaal staan er drie Nederlandse universiteiten in de top 100. De hoogst geplaatste Nederlandse universiteiten zijn de TU Delft (52), de UvA (57) en de TU Eindhoven (99). Tilburg University is hekkensluiter van de Nederlandse universiteiten op plaats 319. Nummer 1 van de wereld is net als vorig jaar Massachusetts Institute of Technology (MIT).
 
De QS-Ranking hoort, samen met de Shanghai-ranking en de THE-ranking, bij de toonaangevende universiteitsranglijsten in de wereld. Elk van deze ranglijsten is net even anders samengesteld en heeft zijn eigen voordelen en beperkingen. Ze zijn voor universiteiten vooral van belang voor het aantrekken van internationaal talent, omdat ze door internationale studenten en wetenschappers veel geraadpleegd worden.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids