Logo_nwo

Op vrijdag 25 mei vindt de finale en uitreiking van de Bio Art & Design Award (BAD Award) plaats. De BAD Award stimuleert jonge kunstenaars en ontwerpers te experimenteren met biokunst en samen te werken met Nederlandse onderzoeksinstituten. Aan de BAD Award is een prijs verbonden van 25.000 euro. Dit meldt NWO.

Na welkom en introductie pitchen twaalf teams van internationale kunstenaars, ontwerpers en wetenschappers hun plannen voor een kunstproject aan een deskundige jury, pers en publiek. Aansluitend maakt juryvoorzitter William Myers (curator en schrijver) de drie winnaars van de BAD Award 2018 bekend. Met de Award krijgen de winnaars de kans hun plan tot uitvoer te brengen in Nederland. De winnende kunstwerken worden vanaf eind november tentoongesteld bij MU, centrum voor visuele cultuur in Eindhoven.

De uitreiking van de BAD Award vindt plaats op vrijdag 25 mei van 14.30 tot 17.30 uur in kunstcentrum Stroom Den Haag. Kijk voor meer informatie over het programma, de genomineerden en de jury op de BAD Award website.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids