Normal_vrouw_docent_leraar_professor_wetenschapper_onderzoek_economie

Van 11 tot en met 13 april wordt het wereldkampioenschap econometrie gehouden in Amsterdam. Voor het 1pe jaar gaan ongeveer 120 studenten met elkaar de strijd aan, deze keer op het gebied van Economics of Happiness. Deze Econometric Game is onder econometristen een hoog aangeschreven competitie. Dat meldt de Universiteit van Amsterdam.

Het initiatief en de organisatie van het evenement is in handen van de VSAE (Vereniging Studenten Actuariaat, Econometrie en Operationele Research) van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam. Voor de competitie worden twee PhD- en masterstudenten van de dertig beste universiteiten uitgenodigd, voornamelijk omdat de populariteit enorm is en er maar beperkt plaats is. De UvA is met een team vertegenwoordigd dat het onder andere zal opnemen tegen de Harvard University, de Oxford University en teams uit vele andere landen.
 
Het doel van het kampioenschap is om op een econometrische manier een groot maatschappelijk probleem op te lossen. Het thema Economics of Happiness is inmiddels bij alle deelnemers bekend, maar de precieze inhoud wordt pas op woensdag 10 april onthuld, de eerste dag van de Econometric Game. De finale vindt vervolgens plaats op vrijdag 13 april, waar tien finalisten een eindpresentatie houden. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids