Normal_rug__universiteit_groningen__academiegebow

De Rijksuniversiteit Groningen start volgende week met de Aletta Jacobs School of Public Health. Met de oprichting van dit initiatief wil de universiteit in samenwerking met het UMCG onderzoek doen naar gezond ouder worden. Dat meldt Dagblad van het Noorden. 

Op donderdag 15 maart aanstaande vindt de officiële opening plaats.  Het onderzoek naar hoe mensen gezond ouder kunnen worden, ook wel ‘healthy ageing’ genoemd, staat bij de universiteit en het ziekenhuis hoog in het vaandel. Naar gezondheid en ouderdom wordt aan beide instellingen al grondig onderzoek gedaan. Omdat die onderzoeken echter te versnipperd zijn, is de Aletta Jacobs School opgericht, zodat er beter kan worden samengewerkt. 

Jochen Mierau is wetenschappelijk directeur. “Samen meer gezonde jaren, is ons adagium’’, zo zegt hij. Om die droom te realiseren worden de krachten in Groningen dus gebundeld. Door onderzoek wordt nieuwe kennis ontwikkeld. Die kennis wordt vervolgens toegepast in de praktijk en in het onderwijs. Volgens Mierau moeten er namelijk “Aletta’s van de toekomst worden opgeleid die het verschil kunnen maken.”

De opening van de Aletta Jacobs School of Public Health in Groningen vindt plaats in de Aletta Jacobshal op Zernike. Meer informatie is te vinden via de website van de Rijksuniversiteit Groningen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids