Logo_tilburg_universiteit_logo

Voor de vierde keer op rij is Tilburg University uitgeroepen tot Best Communicerende Universiteit in de tweejaarlijkse Impact Ranking van het Haagse Bureau ScienceWorks in samenwerking met Elsevier. De prijs werd uitgereikt op een congres over de maatschappelijke impact van alfa- en gammawetenschappen in Amsterdam op 7 december. Dit meldt Tilburg University.

De Best Communicerende Universiteit 2017 werd vastgesteld op grond van het aantal publicaties in Nederlandse kranten, optredens in nationale radio en TV-programma’s en – voor het eerst dit jaar – (Engelstalige) vernoemingen in internationale dagbladen en op het internet. “De onderzoekers van Tilburg University zijn het meest succesvol in de wijze waarop ze publiciteit genereren met hun onderzoek”, stelt ScienceWorks.

Naast Best Communicerende Universiteit 2017 dingen universiteiten mee in drie andere categorieën: de Ondernemende Universiteit als aanjager van ondernemerschap (winnaar: Universiteit Twente), de Samenwerkende Universiteit als dienstverlener aan publieke sector en bedrijfsleven (winnaar: Wageningen University) en de Maatschappelijke Universiteit (winnaar: UvA). De overall winnaar is de universiteit die gemiddeld over de vier categorieën het best scoort (Universiteit Twente).

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids