Logo_uva__amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft voor dit jaar een nieuwe manier gevonden om masterstudenten uit het hele land te trekken. Voor de aanstaande masterdag op 11 november heeft de UvA in diverse steden posters opgehangen met slogans die gebaseerd zijn op de al bestaande slogans van die steden. Het doel van de actie is om meer op te vallen bij de studenten, zo zegt een woordvoerder van de universiteit. Dat meldt Het Parool.

In Groningen zijn sinds een paar dagen posters te zien met de slogan ‘Er gaat iets boven Groningen’, gebaseerd op de spreuk ‘Er gaat niets boven Groningen’. Op de posters van de UvA in Leiden prijkt 'Waar je de echte wereld leert kennen', terwijl de slogan van de universiteit luidt: 'Bij ons leer je de wereld kennen'. Zelfs in eigen stad probeert de UvA studenten aan te trekken voor een master. Bij de VU hangen posters met de tekst ‘Van de ring naar de binnenstad’.

De woordvoerder van de UvA zegt dat er dit jaar is gekozen voor deze opvallende aanpak, omdat er andere jaren een algemene slogan werd bedacht voor de masterdag. Op de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) lijken de studenten niet erg onder de indruk te zijn van de Amsterdamse variant op hun eigen spreuk. Uit enkele reacties op sociale media blijkt dat zij meteen met nuchtere antwoorden kwamen als Schiermonnikoog, Delfzijl, Pieterburen op de slogan ‘Er gaat iets boven Groningen’.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids