Logo_knaw_logo

Vijf talentvolle jonge wetenschappers uit ons land zijn geselecteerd voor de Lindau Ontmoetingsdagen die eind juni plaatsvinden. Chemie is het vakgebied dat centraal staat tijdens het zesdaagse internationale evenement in de Duitse plaats. Dat meldt de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

De Lindau Ontmoetingsdagen staan in het teken van uitwisseling van kennis en inspiratie tussen verschillende generaties wetenschappers. Uit tachtig landen zijn meer dan vierhonderd talentvolle wetenschappers uitgenodigd. Zij zijn daar onder andere samen met dertig winnaars van de Nobelprijs, waaronder Ben Feringa.

De talenten uit Nederland die door de KNAW zijn voorgedragen en vervolgens zijn geselecteerd door de Raad van de Lindau Ontmoetingsdagen zijn Sven Askes (Leiden), Mickel Hansen (Groningen), Hanne van der Kooij (Wageningen), Michael Lerch (Groningen) en Zoran Ristanovic (Utrecht).

Het programma biedt onder meer lezingen van Nobelprijswinnaars, plenaire discussies en thematische workshops. Daarnaast vinden er allerlei sociale evenementen plaats. De Ontmoetingsdagen worden dit jaar voor de 67e keer georganiseerd. Sinds 2008 is de KNAW van de partij. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids