Normal_studentenkamer__studentenhuis__student__hbo__wo__huurprijs

De komst van een Student Hotel in Utrecht roept veel vragen op bij studentenorganisaties. Zij vinden de plannen te duur en te onzeker. Vooral buitenlandse studenten die gebruikmaken van het Student Hotel zouden veel te veel moeten betalen. Dat meldt het AD.

Het Student Hotel is voornamelijk bedoeld om internationale studenten een tijdelijk onderkomen te bieden. De studentenorganisaties zijn echter van mening dat er betere alternatieven zijn om deze studenten aan woonruimte te helpen. De organisaties adviseren het stadsbestuur van Utrecht dan ook om te kijken of er andere mogelijkheden zijn dan een Student Hotel.

Anders dan bij een reguliere kamerhuur hebben studenten geen huurdersrechten als ze een kamer in het Student Hotel huren. Het nadeel daarvan is dat huurders eerder de deur uitgezet worden door hun verhuurder. Daarnaast zou de huurprijs voor een kleine 20 vierkante meter al meer dan 1000 euro bedragen. De studentenorganisaties vinden dit te ver gaan.

Het Student Hotel moet gebouwd worden in Hoog Catharijne, boven het Gildenkwartier. In januari jaar ging de gemeente Utrecht akkoord met de plannen voor de bouw. De afgelopen maanden werd er al eerder een discussie gevoerd tussen The Student Hotel en de Landelijke Studentenvakbond over de voor- en nadelen van Student Hotels.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids