Normal_computer__studeren__werken__student__digitaal

Op vrijdag 31 maart aanstaande organiseert de Nederlandse Vereniging voor Latijns-Amerika en Caribische Studies (NALACS) een feestelijke netwerkmiddag in filmtheater Rialto te Amsterdam. De middag staat in het teken van de jaarlijkse uitreiking van de beste scriptie over een Latijns-Amerikaans of Caribisch onderwerp geschreven aan een Nederlandse universiteit in het studiejaar 2015-2016. De genomineerde masterstudenten geven allen een korte presentatie over hun scriptie, waarna de jury de prijs voor zowel de beste scriptie als, dit jaar voor het eerst, de beste presentatie uitreikt. Dit meldt NALACS.

De Nederlandse Vereniging voor Latijns-Amerika en Caribische Studies is een Nederlands platform gericht op het bevorderen van inzicht, kennis en het debat over Latijns-Amerikaanse en Caribische onderwerpen. Gedurende deze middag zet NALACS een nieuwe generatie onderzoekers in het zonnetje tijdens de uitreiking van haar jaarlijkse scriptieprijs. 
 
Omgevingswetenschapper en NALACS-voorzitter Jaime Hoogesteger zal het spits afbijten met een welkomstwoord en de vertoning van Consuming the Future (2017), een korte documentaire van zijn hand over de overexploitatie van grondwater en agrarische export in de Mexicaanse staat Guanajuato. Na de film zal Rosabla Icaza Garza, verbonden aan het International Institute of Social Studies van de Erasmus Universiteit Rotterdam, een korte reactie geven en een nagesprek met het aanwezige publiek leiden. 
 
Hierna geven de genomineerde studenten allen een korte presentatie over hun scriptie in Pecha Kucha stijl. De genomineerden zijn verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, TU delft en Universiteit Leiden. Vervolgens reikt de driekoppige jury de prestigieuze prijs voor de beste scriptie uit. Ook is er dit keer voor het eerst een award voor de beste presentatie. 
 
De uitreiking van de NALACS scriptieprijs wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door steun van de Afdeling Mediastudies van de Universiteit van Amsterdam en de Afdeling Omgevingswetenschappen van de Wageningen Universiteit. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids