Normal_utwente

Deze week is het Fraunhofer Project Center for Design and Production Engineering for Complex High-Tech Systems at the University of Twente  (FPC@UT) feestelijk geopend. Het FPC@UT is een gezamenlijk initiatief van de Universiteit Twente, het Fraunhofer Institute for Production Technology IPT in het Duitse Aken, en Saxion. Het center moet een bijdrage leveren aan de belangrijkste uitdagingen binnen de smart industry, in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven. Dit meldt provincie Overijssel.

Het FPC@UT ontwikkelt en biedt oplossingen voor smart industry door de vertaling van wetenschappelijke kennis naar praktisch toepasbare technologische innovaties. Daarmee levert het een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van Nederland en Duitsland in hun leidende positie in wetenschappelijk- en technologie-gedreven innovaties in de belangrijkste sectoren.

Fred van Houten, hoogleraar Design Engineering aan de Universiteit Twente, heeft in de afgelopen jaren achter de schermen hard gewerkt aan het opbouwen van een samenwerking met Fraunhofer IPT en het aanhalen van de banden met Duitse partners in de industrie. “Fraunhofer staat voor maatschappelijk relevante toepassing van wetenschappelijk onderzoek”, aldus Van Houten. “Zij slagen erin de opbrengst van het onderzoek direct te vertalen naar toepassing in de markt, in de industrie. Die samenwerking is cruciaal, niet alleen voor Twente maar voor heel Nederland. Mede door de economische crisis realiseert de overheid zich meer en meer dat de industrie een belangrijke bijdrage levert aan de economische ontwikkeling en het aantal banen. Meer nog dan de dienstensector, hoe belangrijk deze ook is. We werken hard aan het doorontwikkelen van Twente als top-technologische regio en we zijn er van overtuigd dat deze samenwerking daar een passende bijdrage aan zal leveren. Duitsland is het belangrijkste achterland voor Twente.”

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids