Normal_beatrix__prinses

Prinses Beatrix is op donderdagmiddag 7 februari in Maastricht aanwezig bij de uitreiking van een eredoctoraat aan Bondspresident Joachim Gauck van Duitsland. De uitreiking vindt plaats tijdens de Dies van de Universiteit Maastricht. Dit meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

De Universiteit Maastricht kent Bondspresident Gauck het eredoctoraat toe vanwege zijn kenmerkende rol in de hedendaagse Duitse geschiedenis, die past bij de visie en waarden van de Universiteit Maastricht. Deze waarden zijn terug te vinden in zijn levensgeschiedenis. Hij vocht als inwoner van de voormalige DDR voor mensenrechten, was medeoprichter van New Forum, de oppositiebeweging in de voormalige DDR en is een voorstander en pleitbezorger van de Europese Unie.
 
De Universiteit Maastricht viert jaarlijks haar Dies in januari. Vanwege de viering van 25 jaar Verdrag van Maastricht is de Dies dit jaar verplaatst naar 7 februari. De Universiteit Maastricht wil via haar International Classroom studenten voorbereiden op een internationale loopbaan. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids