Logo_universiteit_leiden__2_

De Universiteit Leiden breidt op de afdeling in Den Haag uit met vier nieuwe opleidingen. De nieuwe opleidingen richten zich op internationale betrekkingen, recht en politiek. De universiteit heeft voor deze thema's gekozen omdat vraagstukken over recht en politiek kenmerkend zijn voor het profiel van de stad Den Haag. Dit meldt Den Haag FM.

Afgelopen zomer maakte de universiteit bekend grootste plannen te hebben voor de Haagse campus. De universiteit wil in de Den Haag uitgroeien tot een "internationaal vooraanstaand academisch centrum" gespecialiseerd in internationaal recht, politiek en stedelijke vraagstukken. Naast de opleidingen Internationale Relaties en Organisaties, Internationaal Recht en Nederlandse Politiek gaat de universiteit ook Leadership Skills in an Aging Society als studierichting aanbieden.

Univerisiteit Leiden streeft uiteindelijk naar een aanbod van vijftien voltijds opleidingen. Inmiddels studeren er zo'n 3000 studenten in Den Haag. De universiteit verwacht dat door de uitbreiding van het aantal opleidingen dit aantal zal oplopen naar 4500 studenten in 2020.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids