Normal_microscoop__onderzoek__wetenschap__laboratorium

Carlijn Kamphuis, universitair docent aan de Universiteit Utrecht, en Maieke Zijlmans, onderzoeker en neuroloog bij UMC Utrecht en Stichting Epilepsie Instellingen Nederland, hebben de Nederlandse For Women in Science-beurzen ontvangen. De vrouwelijke wetenschappers ontvingen de beurzen ter waarde van 25.000 euro voor hun onderzoek op het gebied van Life Sciences. Dat meldt Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW).

Met de beurs krijgen de vrouwen de kans om te werken aan hun onderzoek bij het prestigieuze Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS) in Amsterdam. Louise Gunning, voorzitter KHMW: “Aandacht voor meer vrouwen in de wetenschap vind ik van groot belang. Heel fijn dat wij de uitreiking van deze beurzen bij de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen hebben mogen hosten."

De Nederlandse L’Oréal-UNESCO For Women in Science Beurzen zijn bedoeld om vrouwelijke wetenschappers, werkzaam op het gebied van de Life Sciences, in de periode 3 tot 8 jaar na hun promotie (niveau Veni/Vidi) vooruit te helpen in hun wetenschappelijke loopbaan en op deze manier bij te dragen aan de toename van het aantal vrouwelijke hoogleraren in Nederland. De L’Oréal-Unesco For Women in Science Beurzen worden jaarlijks uitgereikt met steun van het Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS) en het Landelijk Netwerk Vrouwelijke hoogleraren (LNVH). Deze beurzen zijn bestemd voor een onderzoeksverblijf van 3 of 5 maanden op de NIAS campus om aan het schrijven van wetenschappelijke artikelen te werken. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids