Normal_lodewijk__asscher

Vicepremier Lodewijk Asscher komt vandaag langs op de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij gaat in gesprek met studenten over zijn ideeën voor Nederland. Dit meldt Erasmus Universiteit.

De bijeenkomst in de Senaatszaal is bedoeld voor alle studenten, of ze Asschers denkbeelden en idealen nu omarmen of juist omdat ze kritisch zijn over het beleid van de vicepremier. Asscher zal tijdens de bijeenkomst in gesprek gaan met de studenten en zijn ideeen over Nederland met studenten delen. Studenten kunnen vooraf een vraag indienen.
 
Asscher werd geboren in Amsterdam en besloot daar rechten te gaan studeren. Na zijn opleiding rechten werd Asscher lid van de gemeenteraad in Amsterdam van de PvdA. In 2006 werd hij wethouder Financiën, Onderwijs en Jeugdzaken. Als wethouder werd hij vooral bekend vanwege zijn beleid rondom het schoonvegen van de wallen. In 2012 haalt Diederik Samson hem over om naar Den Haag te komen. Hij wordt minister van Sociale Zaken en vicepremier in het kabinet Rutte II. Na vier jaar in het kabinet neemt hij het nu op tegen Diederik Samson in de verkiezing tot lijsttrekker van de PvdA.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids