Normal_studenten__collegezaal__luisteren__hbo__uni

In de Global University Employability Ranking 2016 zijn vijf Nederlandse universiteiten terug te vinden. Op de lijst staan 150 universiteiten die hun studenten het beste voorbereiden op de arbeidsmarkt. De Technische Universiteit Delft is als hoogste Nederlandse universiteit geëindigd op plek 72. Dat meldt Neth-er.

Na de TU Delft staan ook de Universiteit Twente (88), de Erasmus Universiteit Rotterdam (95), Universiteit Leiden (108) en Rijksuniversiteit Groningen (112) op de ranglijst. De top drie wordt vertegenwoordigd door de Verenigde Staten met op nummer één California Institute of Technology, gevolgd door Massachusetts Institute of Technology en Harvard University. Verder scoren de universiteiten uit het Verenigd Koninkrijk en Japan erg goed.

De Global University Employability Ranking is nieuw. De ranking is opgezet door het Franse HRM-bedrijf Emerging. Doel van de ranglijst is een beeld te geven van de universiteiten die het best scoren bij het overeen laten komen van hun onderwijs met de behoeftes van de arbeidsmarkt. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids