Normal_college__studenten__collegezaal__studie

In Den Haag komt volgend jaar een studentencentrum. De gemeente Den Haag en de universiteit Leiden slaan de handen ineen om dit te realiseren. Volgens het stadsbestuur moet het centrum “bijdragen aan de ontwikkeling van het universitaire campusleven in Den Haag”. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

De universiteit Leiden is zich momenteel aan het beraden wat een geschikte plek is voor 'Student Center The Hague'.  Wanneer de locatie bepaald is, kan worden ingeschat hoeveel studieplekken er gerealiseerd kunnen worden en hoeveel studieverenigingen en studentenvakbonden er een plek krijgen. Het Student Center is niet alleen bedoeld voor de universitaire studenten maar zal ook een plaats bieden aan studenten en organisaties van andere hoger onderwijsinstellingen.
 
Volgens de gemeente wordt Den Haag met de komst van een Student Center aantrekkelijker voor studenten en wordt het makkelijker voor hen om contact te maken en kennis uit te wisselen. De plannen voor een Student center zijn het gevolg van een aangenomen motie uit 2014 voor meer ruimte voor studenten.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids