Logo_logo-gemeente-amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft laten weten alsnog te willen meewerken aan de uitbreiding van het Cornelius Haga Lyceum, nu minister Slob heeft bevolen dat het huidige bestuur moet opstappen. Eerder werd de aanvraag voor uitbreiding ‘on hold’ gezet, toen de bestuurders onder vuur kwamen te liggen vanwege wanbeheer. Dit meldt Het Parool. 

De aanvraag voor uitbreiding van de school liep al, maar werd door de gemeente 'on hold' gezet toen er berichten naar buiten kwamen over wanbeheer van de bestuurders. De bestuursvoorzitter dreigde toen met een kort geding om grotere huisvesting van de school af te dwingen. 
 
De gemeente Amsterdam geeft aan dat ze verwachten dat het bestuur van het Haga Lyceum binnenkort vervangen wordt. Daarom zal de gemeente tijdens de zomervakantie extra tijdelijke lokalen plaatsen bij het Cornelius Haga Lyceum voor maximaal 340 leerlingen. Na de wisseling van het bestuur zal de gemeente in gesprek gaan met het nieuwe schoolbestuur over de permanente huisvesting van de school.
 
Eerder deze week kwam naar buiten dat de onderwijsinspectie ernstige gebreken heeft vastgesteld bij het bestuur van Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam. Het bestuur neemt geen afstand van personen met een omstreden reputatie, er is sprake van financieel wanbeheer, relaties met externe partijen worden geschaad en het burgerschapsonderwijs is onvoldoende. De inspectie heeft er geen vertrouwen in dat het huidige bestuur van de school de geconstateerde tekortkomingen kan wegwerken. Daarom moet er een nieuw bestuur komen. 
 
Het Haga Lyceum wilde via een kort geding voorkomen dat het in haar ogen onrechtmatige rapport, waarin het lyceum er niet goed vanaf komt, zou worden gepubliceerd. De rechter ging daar niet in mee.
 
Door: Nationale Onderwijsgids