Foto: Erasmus Universiteit Rotterdam (Michelle Muus)

De subsidie vanuit het Ministerie van Onderwijs voor Wetenschapsknooppunten dreigt af te lopen. Daarom overhandigen leraren, de expertcommissie van de Wetenschapsknooppunten en de voorzitter van de VSNU dinsdag 25 oktober een petitie voor het behoud van de Wetenschapsknooppunten aan de Tweede Kamer in Den Haag. Dat meldt Erasmus Universiteit Rotterdam.

Rector magnificus Huibert Pols heeft de petitie inmiddels ook ondertekend. Het Wetenschapsknooppunt van de Erasmus Universiteit, dat wetenschap brengt naar basisscholen en het middelbaar onderwijs, is actief sinds maart 2010 en bereikte sindsdien duizenden leerlingen in de regio.

De petitie moet ervoor zorgen dat de overheid inziet hoe belangrijk de knooppunten zijn en hoe belangrijk het is om deze te blijven financieren. Aanbieders van de petitie zijn onder meer Carl Figdor – initiator petitie, voorzitter expertcommissie wetenschapsknooppunten, Karl Dittrich - voorzitter VSNU, Bert van der Zwaan – rector UU en vertegenwoordiger rectorenoverleg. Eén van de leraren zal het woord doen. Bij het aanbieden van de petitie wordt een fotocollage aangeboden en zo’n 2000 hand-tekeningen van leerlingen die gemaakt zijn voor Meet the Professor.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids