Logo_logo_technische_universiteit_tu_delft

De Technische Universiteit Delft biedt technologische en industriële biotech bedrijven de kans zich verder te ontwikkelen met YES!Delft Labs. YES!Delft Labs is nu officieel geopend. Dit meldt TU Delft.

ES!Delft Labs biedt hoogwaardige kantoorruimte, laboratoriumruimte en gemeenschappelijke labfaciliteiten zoals een autoclaaf, vriesmachine en weegapparatuur. Paul Althuis, directeur TU Delft Valorisatie Centrum: “De uitbreiding met YES!Delft Labs was noodzakelijk om de groei van startende bedrijven op te vangen. Voor de TU Delft betekent dit een enorme versterking van de business op ons Science Park Technopolis.”
 
In het nieuwe pand, van 5.500 m2 bruto vloeroppervlak, heeft sinds het voorjaar al een groot aantal bedrijven haar intrek genomen. De behoefte aan laboratoriumruimte voor technologische startups blijkt goed voorzien. Van de laboratoriumruimte is al 70 procent verhuurd.
 
Adri Bom-Lemstra, gedeputeerde provincie Zuid-Holland: “Dit gebouw draagt bij aan het behoud van innovatieve en technische starters en groeiende bedrijven in de regio. Het mooie is dat er nu bij YES!Delft ook (gemeenschappelijke) labfaciliteiten voor starters in de biotechnologie sector zijn”. Wethouder Ferrie Förster: “De ambitie van Delft is verdubbeling van de kenniseconomie in 2030. We staan als stad niet alleen voor deze uitdaging; we pakken het als regio aan. Delft is immers de innovatieve motor van de regionale economie. Met de opening van YES!Delft Labs zetten we een ongelooflijk belangrijke stap”.
 
Voor de realisatie van YES!Delft Labs heeft de TU Delft 12 miljoen euro neergelegd, met steun van de Europese Unie (1,6 miljoen euro), gemeente Delft (1 miljoen euro) en de provincie Zuid-Holland (500.000 euro).
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids