Normal_wetenschap__onderzoek__innovatie

Kennispark Twente gaat haar activiteiten uitbreiden in samenwerking met haar vijf founders. Universiteit Twente, Saxion, Provincie Overijssel, Regio Twente en Gemeente Enschede. Hiertoe hebben de betrokken partijen hun handtekening gezet onder een nieuw convenant. Dit meldt Universiteit Twente.

De wereld verandert snel door digitale en technische innovaties. Om hierop in te kunnen spelen is toegang tot kennis, talent en financiële middelen in de context van netwerken en infrastructuur nodig. “We gaan werken met een aangescherpte ambitie, waarin de kracht van de industrie en start-ups centraal staan als belofte voor de economie van morgen en overmorgen”, aldus Pieter Dillingh, directie Kennispark Twente. Hierdoor wordt het bestaande MKB in Oost-Nederland versterkt en vernieuwd. 
 
Kennispark Twente is dé plek voor ondernemende studenten en onderzoekers, startende ondernemers en bedrijven die willen innoveren. Kennispark Twente biedt actieve ondersteuning aan ten minste zestig start-ups per jaar en werkt samen met bedrijven als Thales, TenCate, Philips en Boeing met onder andere fieldlabs, open innovatiecentra, innovatieprojecten en netwerkevents.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids