Logo_universiteit_twente_ut__voortaan_gebruiken_als_logo

Op 14 en 15 juli verdedigen drie Noord-Amerikaanse promovendi hun proefschrift op het gebied van geestelijke gezondheidsbevordering en organisatiepsychologie aan de Universiteit Twente. Via skype zullen twee prominente Amerikaanse professoren deel uitmaken van de verdediging. Dit meldt Universiteit Twente. 

Via skype zullen twee prominente Amerikaanse professoren vragen stellen tijdens de verdediging van de proefschriften van de drie promovendi. Professor Mary Gergen is hoofd psychologieonderwijs aan de University of Philadelphia en haar man Ken Gergen doet onderzoek en doceert aan het prestigieuze Swarthmore College. Hun werk wordt overal ter wereld toegepast en is met een groot aantal prijzen en eredoctoraten beloond. 
 
De proefschriften zijn geschreven door mensen met uitgebreide praktijkervaring. Ze volgen allen de lijn van het ‘participatief onderzoek’, waarbij kennis uit de academische wereld en de beroepspraktijk bijeen gebracht worden. Kelly Swauger heeft onderzocht hoe verpleegkundigen oudere patiënten op weg kunnen helpen naar herstel, inspiratie en zelfbeschikking. Shelly Bonnah analyseerde de reactie van kinderen op geweld om dit verder te integreren in veelgebruikte modellen voor evaluatie en behandeling. John ‘Lafe’ Coppola heeft een aantal workshops opgezet, uitgevoerd en bestudeerd waarbij de nadruk lag op eendaagse en kortere benaderingen van zelfhulp. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids