Normal_studenten__luisteren__hbo__uni__college

Universiteitenvereniging VSNU en EP-Nuffic hebben een convenant afgesloten om de gezamenlijke doelstellingen op het gebied van internationalisering te bekrachtigen. Door de samenwerking kan EP-Nuffic beter voldoen aan vragen vanuit universiteiten over internationalisering in het onderwijs. Dat melden VSNU en EP-Nuffic.

In 2014 legden de VSNu en de Vereniging Hogerscholen al hun ambities vast in de 'Gezamenlijke visie Internationaal'. Om deze visie verder uit te werken is een nauwere samenwerking tussen de VSNU en EP-Nuffic van groot belang. In de nieuwe overeenkomst is beschreven hoe EP-Nuffic op drie terreinen de universiteiten kan ondersteunen. Zo wordt er gericht op branding van het Nederlandse systeem voor hoger onderwijs en onderzoek, versterking van internationale mobiliteit en vaardigheden in het hoger onderwijs en als derde investeren in internationale netwerken en samenwerking/global development.

De organisaties gaan in een groot aantal activiteiten samenwerking, zoals het wegnemen van mobiliteitsobstakels, het beter beschikbaar stellen van internationaliseringsdata, alumni activiteiten en onderwijsvergelijking. Drie keer per jaar gaan de twee organisaties met elkaar in bestuurlijk overleg. 

© Nationale Onderwijsgids