Normal_laptop__typen__solliciteren__bloggen__verslag__huiswerk__student

Dutch digital delta heeft het nieuwe beurzenprogramma IT Talent Grants gelanceerd om jong IT-talent te waarderen en te laten zien dat excelleren loont. Onderwijsinstellingen en werkgevers kunnen zich inschrijven voor het beurzenprogramma. Het programma richt zich op excellente studenten die ene IT-opleiding volgen (of cross-over) op zowel mbo-, hbo als wo-niveau. Dat meldt Dutch digital delta.

Voor het programma dragen onderwijsinstellingen hun meest excellente studenten voor. Bedrijven geven hun behoefte en voorkeur aan. Daarna worden bedrijven en studenten via een matchingsprocedure aan elkaar gekoppeld. Vervolgens wordt er in samenspraak tussen bedrijf en student een beurs aangeboden, bijvoorbeeld voor het bekostigen van een vervolgopleiding, het bezoeken van een congres, het uitwerken van een afstudeeronderzoek of het ontwikkelen van een commerciële toepassing.

Het nieuwe beurzenprogramma is een onderdeel van de Human Capital Agenda ICT; een actieplan om aan de groeiende vraag naar IT-professionals te voldoen. De doelstelling van dit actieplan is een betere aansluiting tussen vraag en aanbod en het stimuleren van een Leven Lang Leren. Via www.dutchdigitaldelta.nl/grants kunnen onderwijsinstellingen en bedrijven zich inschrijven. Ook kunnen studenten daar middels het mailformulier hun mentor, decaan of onderwijsinstelling op de hoogte brengen van het programma.

© Nationale Onderwijsgids