Normal_studenten_computer_computerlab_online_digitaal

Studenten van de universiteit hun opleiding willen afsluiten met een educatieve master in het schoolvak Informatica kunnen daarvoor een studiebeurs krijgen van 5000 euro. De tegemoetkoming moet ervoor zorgen dat meer studenten voor een lerarenopleiding in dit vak kiezen omdat er een tekort is aan Informaticadocenten. Zowel bachelor- en masterstudenten als promovendi komen in aanmerking voor de beurs. Dit meldt opleidingsfonds Voion.

De Tegemoetkoming studiekosten onderwijsmasters bestaat al voor andere vakken met een tekort aan docenten met een eerstegraads bevoegdheid. Voor de bètavakken Wiskunde, Natuurkunde en Scheikunde kunnen studenten net als voor Informatie een beurs van 5000 euro ontvangen. Voor de de talen Nederlands, Engels, Frans, Duits, Grieks en Latijn is een tegemoetkoming van 3000 euro beschikbaar.

Studenten die een educatieve master overwegen kunnen terecht op de nieuwe website Masters voor het vo voor meer informatie over de studiebeurs., waaronder de voorwaarden en de aanvraagprocedure. Daarnaast geeft de website informatie over werken in het voortgezet onderwijs en over de universitaire lerarenopleidingen zelf. Zo vertellen huidige studenten en jonge docenten hoe zij de opleiding en het beroep als leraar ervaren en kunnen geïnteresseerde studenten vragen stellen. Meer informatie op www.mastersvoorhetvo.nl.

© Nationale Onderwijsgids