Logo_tue_eindhoven

De 15e editie van het RAI Mobiliteitsdiner vond gisteren plaats in Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten. Tijdens dit diner werd door minister Schultz van Haegen de RAI Mobiliteitsprijs 'Het Gouden RAI Wiel' uitgereikt aan Strategic Area Smart Mobility van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Dat meldt RAI Vereniging.

Minister Schultz van Haegen: "Met zeven spraakmakende studententeams, tien succesvolle startups en 200 onderzoekers levert de Strategic Area Smart Mobility een belangrijke bijdrage aan het schoner, veiliger en betrouwbaarder maken van onze mobiliteit. In dit team krijgen jonge talenten de ruimte om succesvol te zijn en om oplossingen te vinden voor maatschappelijke uitdagingen. Dat levert mooie innovaties op."

De TU/e ziet in technologie een belangrijke oplossing voor het minimaliseren van de negatieve effecten van mobiliteit. Met onderwijs en onderzoek draagt de TU/e bij aan innovatieve technologieën voor duurzame mobiliteit. Carlo van de Weijer, directeur van Strategic Area Smart Mobility van TU/e: "Als universiteit werken we aan oplossingen in mobiliteit en transport waardoor het nog beter, schoner én veiliger wordt. Het Gouden RAI Wiel is daarom ook een prachtige toekenning."

RAI Vereniging reikt het Gouden RAI Wiel jaarlijks uit aan personen of instellingen die zich op nationaal of internationaal niveau onderscheiden hebben op het gebied van verkeer en vervoer of van vervoermiddelen in brede zin. 

© Nationale Onderwijsgids