Normal_academie_gebouw_rug_groningen_broereplein_2

De Rijksuniversiteit Groningen begint in 2018 met academische opleidingen op de campus Yantai in China. De onderwijsinstelling maakte bekend welke zeven opleidingen in september volgend jaar starten met een voorbereidend jaar. Het gaat om opleidingen van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen, voor een deel in samenwerking met Medische Wetenschappen en de faculteit Ruimtelijke Wetenschappen. Dat meldt RTV Noord. 

Het gaat om de volgende opleidingen: BSc Chemistry, BSc Industrial Engineering & Management, BSc Life Sciences & Technology, BSc Mathematics, MSc Chemical Engineering, Msc Biomedical Engineering, MSc Environmental and Infrastructure Planning. Het Chinese ministerie van Onderwijs moet goedkeuring geven aan de plannen.

De opleidingen Economie en Bedrijfskunde gaan later van start. De Rijksuniversiteit Groningen beweert namelijk dat er in China minder belangstelling is voor dergelijke opleidingen. Overigens moet de universiteit de plannen voor de Chinese campus helemaal uit privaat geld betalen. Minister Bussemaker liet in december weten dat de inzet van publieke middelen (bekostiging) voor transnationaal onderwijs niet is toegestaan. 

© Nationale Onderwijsgids