Normal_huiswerk_engels

Van de landen waar Engels niet de moedertaal is, staat Nederland op de tweede plaats op de jaarlijkse lijst van onderwijsorganisatie Education First. Vorig jaar stond Nederland ook al op de tweede plaats. De lijst wordt aangevoerd door Zweden en op de top drie wordt afgesloten met Denemarken. Volgens Education First heeft de goede score van Nederland te maken met het hoge niveau van onderwijs. Ook pikken Nederlandse kinderen makkelijk de Engelse taal op door het kijken van televisie. Dat meldt Education First.

Voor het jaarlijkse onderzoek test de onderwijsorganisatie ruim 910.000 mensen in zeventig landen waar Engels niet de hoofdtaal is. Vorig jaar stond Denemarken nog op nummer één, maar is dit jaar afgezakt naar nummer drie. De lijst wordt afgesloten door Libië. Ons buurland België eindigt in de lijst op de zeventiende plek. Tijdens de test was er een duidelijk verschil tussen Vlamingen en Walen. De Vlamingen spraken aanzienlijk beter Engels dan hun Franstalige landgenoten.

Volgens Education First is Turkije, die nu nog op plek vijftig staat, op de goede weg, omdat de docenten Engels in dat land over goede kwalificaties beschikken. Verder blijken Europese vrouwen het Engels beter te beheren dan de mannen in Europa. En West-Europa doet het over het algemeen beter dan Oost-Europa. 

© Nationale Onderwijsgids