Normal_image003

De Universiteit Twente (UT) is dit jaar prominent aanwezig op de Dutch Design Week in Eindhoven. Op het grootste designevenement van Noord-Europa (2400 ontwerpers en 250.000 bezoekers) presenteert de faculteit CTW van de UT negen innovatieve projecten. Dat meldt de UT.

De UT-projecten op de Dutch Design Week zijn onderdeel van de expositie Mind the Step, gecoördineerd door 3TU onderzoekscentrum Design United. Vorig jaar trok Mind the Step meer dan 70.000 bezoekers die kennis maakten met een bijzonder soort design. “We tonen ontwerpen die de mijlpalen vormen bij een ontwikkeling in vormgeving, gebruik en technologie”, vertelt Julia Garde, docent binnen de UT-opleiding Industrial Design Engineering. “Geen producten die nu in de winkels liggen, maar wel oplossingen die impact hebben op de kwaliteit van onze samenleving. Onze ingenieuze vondsten zijn tot stand gekomen na interactie met gebruikers, industrie en veelvuldig onderzoek.” Tijdens Mind the Step kunnen bezoekers met de ontwerpers en onderzoekers in gesprek gaan.

De Dutch Design Week (DDW) vindt plaats van 17 tot 25 oktober in Eindhoven. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2.400 ontwerpers aan meer dan 250.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Verspreid over zo’n tachtig locaties door de hele stad, organiseert en faciliteert DDW onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten.

DDW onderscheidt zich van andere designevenementen door zich te concentreren op ontwerpen voor de toekomst. Hoewel tijdens het evenement alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod komen, ligt de nadruk op experiment, vernieuwing en cross-overs. Bijzondere aandacht gaat jaarlijks uit naar werk en ontwikkeling van jong talent.

© Nationale Onderwijsgids