Normal_tu_delft

De TU Delft biedt twintig verschillende online cursussen aan. De universiteit heeft inmiddels al meer dan 600.000 inschrijvingen geregistreerd voor deze cursussen. Van die inschrijvingen hebben al 17.000 mensen een cursus succesvol afgerond. De deelnemers komen van over de hele wereld. Zo komt twintig procent van de deelnemers uit de Verenigde Staten. Dat meldt TU Delft.

Sinds 2013 biedt de TU Delft gratis online cursussen (MOOC's) aan. Deze cursussen zijn toegankelijk voor mensen van alle leeftijden. Deze zomer werd bijvoorbeeld de cursus 'Pre-university calculus' aangeboden. Deze cursus frist de wiskunde die vwo-scholieren in de laatste drie jaar krijgen, op. Aan de cursus deden vooral veel 18 en 19-jarigen mee. Komend jaar wordt bijgehouden of dit ook een positief effect heeft op de resultaten van de eerstejaars.

Komend collegejaar worden alle bestaande MOOC's herhaald. Daarnaast komen er ook zes nieuwe bij, onder andere over geologie en windenergie. De universiteit biedt ook allerlei online courses aan voor 'working professionals', onder andere op het gebied van watermanagement en cybersecurity.

© Nationale Onderwijsgids