Normal_mark_rutte____8120

Minister-president Rutte is maandag 18 mei 2015 aanwezig bij het YES!Delft Network Event. De Technische Universiteit Delft, Gemeente Delft en TNO hebben in 2005 YES!Delft, een bedrijfsincubator voor startende ondernemingen, opgericht. Rutte zal ook de Delft Entrepreneurial Scientist Award (DESA) uitreiken aan een wetenschapper van de Technische Universiteit Delft. Dit meldt de Rijksoverheid. 

YES!Delft is een non-profit organisatie die aankomende technische ondernemers ondersteunt bij het opzetten van een bedrijf en die bestaande ondernemingen helpt te groeien. Kerndoelen van het initiatief zijn kennisvalorisatie en het stimuleren van bedrijvigheid. In de afgelopen tien jaar werden honderden technieken gepatenteerd, onder meer door studenten van de Technische Universiteit Delft, en meer dan 150 startups versneld met unieke programma's zoals het YES!Delft LaunchLab. 

Delft Entrepreneurial Scientist Award (DESA) wordt uitgereikt aan de meest ondernemende wetenschapper van de Technische Universiteit Delft. De award wordt uitgereikt aan de wetenschapper die zijn of haar studenten het meest heeft ondersteund en gestimuleerd in het najagen van hun ondernemersdroom.

© Nationale Onderwijsgids