Normal_piloot

Stella Aviation Academy BV is failliet. De vliegschool uit Teuge was tot voor kort een van de grootste verkeersvliegeropleider van Nederland. De bovenliggende holding van de vliegschool staat ook op omvallen. Dit meldt de Stentor. 

Stella Aviation Academy BV is een dochteronderneming van Stella Aviation. Dit is een holding die weer deel uitmaakt van De Steltenberg Groep BV (DSG) in  Leusden. Op woensdag werd duidelijk dat DSG ook op omvallen staat. De organisatie heeft uitstelling van betaling gekregen. DSG is eigendom van EHN Investments BV. Dit is een gezamenlijke onderneming van Evert-Jan Hilgerman, tevens algemeen directeur bij de gesneuvelde vliegschool, en Edwin Huisman, accountable manager ook bij de school. 
 
Dinsdag werd in het Nederlandse handelsregister een nieuw bedrijf ingeschreven onder de naam Stella Aviation International BV. Deze naam staat al langer in het register van erkende vliegscholen. Onder deze vlag werd ook al vliegles gegeven op vliegveld Beek. Er is niet bekend of er een link is tussen Stella Aviation International BV en Stella Aviation Academy BV.
 
© Nationale Onderwijsgids