Normal_download__2_

Van 15 mei tot en met 15 juni heeft de Rijksuniversiteit Groningen haar 400e verjaardag gevierd met een prachtige feestmaand. Maar de echte 400e verjaardag valt op 23 augustus, de oprichtingsdatum van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). In de nacht van 22 op 23 augustus staat de RUG stil bij haar officiële verjaardag. 

Deze finale van de lustrumviering vindt plaats op het Broerplein met een kort feestelijk programma van 23.30 tot ca. 01.00 uur, waarbij om middernacht een toast wordt uitgebracht op de jarige universiteit. Commissaris van de Koning Max van den Berg en burgemeester Ruud Vreeman bieden daarbij Rector Magnificus Elmer Sterken het boek 400 jaar Universiteit Groningen; van 1614 tot 2014 van Beno Hofman aan.
 
In het trappenhuis van de Universiteitsbibliotheek vindt verder om 23.30 uur de onthulling plaats van het kunstwerk SHA_RE van Peter Musschenga. Het kunstwerk is een geschenk van het Groninger Universiteitsfonds aan de 400-jarige RUG. Vlak voor het moment dat de RUG echt jarig is, wordt met de vertoning van de aftermovie nog even stilgestaan bij de vele en diverse evenementen van het lustrum. Speciaal voor internationale studenten en alumni is er daarnaast vanaf 17.00 uur nog een klein programma om hun de kans te bieden nog iets van het lustrum mee te maken. Zij krijgen de gelegenheid de tentoonstellingen in het Groninger Museum en het Universiteitsmuseum te bezoeken en de film For Infinity – The Movie te bekijken.
 
© Nationale Onderwijsgids