Normal_bag_woonplaatsen_-_gemeente_wageningen

Er hebben zich tot nu toe 1874 studenten aangemeld voor de Algemene Introductie Dagen (AID) in Wageningen. Het merendeel van de nieuwelingen gaat studeren aan Wageningen Universiteit. 102 inschrijvingen zijn voor de hogescholen Van Hall Larenstein en Stoas Vilentum. Dit meldt de Gelderlander.

Het AID-bestuur verwacht dat het aantal studenten dat daadwerkelijk meedoet aan de AID hoger komt te liggen. De AID beginnen op 15 augustus. "Dat groeit nog wel", zegt bestuurslid Vera Wiegman. "Vorig jaar rond deze tijd hadden we hetzelfde aantal inschrijvingen. Toen kwamen we uit op ruim 2.000 introductielopers."
 
Studentenhuisvester Idealis, ook uit Wageningen, heeft tot nu toe 5 procent minder inschrijvingen voor woonruimte gekregen van eerstejaarsstudenten. In 2013 hadden zich rond deze tijd 1379 nieuwe studenten gemeld. Nu staat de teller op 1305. Wel zijn het aantal inschrijvingen bij Wageningen Universiteit met 9 procent gestegen. Volgens een woordvoerder van Idealis is de oorzaak van het lagere inschrijvingsaantal waarschijnlijk de aankomende invoering van het leenstelsel. Studenten blijven dan waarschijnlijk langer thuis wonen. 
 
© Nationale Onderwijsgids