Normal_sport_volleybal

Donderdag 24 juli gaat de tweede editie van de European Universities Games aan de Erasmus Universiteit Rotterdam van start. Bijna drieduizend studenten komen naar de havenstad voor het grootste studenten multi-sportevenement van Europa. Het spektakel duurt tot en met 8 augustus. In het Excelsior stadion worden de EUGames2014 feestelijk geopend.

Aan de EUGames2014 doen atleten mee uit 35 Europese landen. Zij vertegenwoordigen 180 verschillende universiteiten en zullen met elkaar strijden in tien verschillende sporten. De ruim 2900 studenten zullen verblijven op campus Woudestein van de Erasmus Universiteit, waar ter gelegenheid van de Games een internationaal studentendorp wordt ingericht.

De openingsceremonie zal worden geleid door voormalig Olympisch hockeyster Fatima Moreira de Melo. Ook oud-voetballer Giovanni van Bronckhorst is aanwezig als ambassadeur van de EUGames2014. De atleten worden welkom geheten door burgemeester Aboutaleb van Rotterdam,. Vice-voorzitter van het College van Bestuur, Bart Straatman, zal de officiële opening verrichten.

Toernooidirecteur Henk Smit kijkt uit naar de start van de spelen: “Er is hard gewerkt om alles voor elkaar te krijgen en de atleten een leuke en sportieve tijd te bieden in Rotterdam”. Naast het sportprogramma zijn er voor zowel sporters als supporters allerlei activiteiten georganiseerd op de campus. Zo staan er verschillende masterclasses en muzikale acts op het programma. Bij het Erasmus Paviljoen is een bobslee-baan aangelegd waar teams kunnen strijden om de winst.

Het volledige programma is te vinden op www.eugames2014.eu.

© Nationale Onderwijsgids