Logo_lsvb_logo

De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) is verontwaardigd dat geen van de 26 Nederlandse Europarlementariërs zitting neemt in Europese CULT-commissie voor onderwijs en cultuur. De studentenvakbond roept minister Bussemaker op ervoor te zorgen dat het belang van het Nederlandse onderwijs in Europa gehoord blijft.

Uit de commissieverdeling voor het Europees Parlement die vrijdag bekend werd gemaakt, blijkt dat geen enkele Nederlandse Europarlementariër in de Europese commissie voor onderwijs zit. Nederland kan zo niet meepraten over het Europese onderwijsbeleid. “Het is onbegrijpelijk dat voor een kenniseconomie als Nederland onderwijs binnen Europa blijkbaar niet belangrijk wordt gevonden,” aldus Tom Hoven, voorzitter van de LSVb. “Erg onverstandig voor een land waarin internationalisering binnen het onderwijs een grote prioriteit is.”

Tot afgelopen verkiezingen maakte D66 Europarlementariër Marietje Schaake deel uit van de CULT-commissie. In de vorige termijn is bijvoorbeeld een start gemaakt met het Erasmusplus-programma, dat financiële ondersteuning biedt aan studenten die een opleiding volgen in het buitenland. Hier raakt Nederland nu haar stem over kwijt.

© Nationale Onderwijsgids