Batavierenrace in 2004 van Nijmegen naar Enschede

Dit jaar zal de 42e editie van de Batavierenrace gehouden worden, 's werelds grootste estafetteloop van Nijmegen naar Enschede. Voor het eerst in vier jaar tijd zal ook een team van de Erasmus Universiteit uit Rotterdam deelnemen aan de estafette, zo meldt de universiteit.

De Batavierenrace is een estafette over ruim 175 kilometer in 25 etappes. De start is op het sportcentrum van de Radboud Universiteit Nijmegen en loopt via Duitsland naar de campus van de Universiteit Twente in Enschede. Met ruim 8500 deelnemers is de Batavierenrace volgens het Guinness Book of Records de grootste estafetteloop ter wereld.

Door aan de race deel te nemen wil de Erasmus Universiteit zich weer op de kaart zetten in hardlopend en studerend Nederland. In samenwerking met hardloopvereniging EUR-Roadrunners is een team samengesteld van 33 studenten van de universiteit en het hbo.

Zaterdag 10 mei om middernacht gaan de eerste deelnemers van start. Ploegen wisselen elkaar af en ieder heeft zijn eigen etappe van vijf tot tien kilometer. Elke hardloper wordt begeleidt door een teamgenoot op de fiets. Het universiteitsteam van de Erasmus Universiteit loopt mee in het Nederlands Studentenklassement en zal tegen andere universiteiten strijden om de kampioenstitel. Aan het algemeen klassement doen ruim 7800 deelnemers mee uit heel Europa.

© Nationale Onderwijsgids