Normal_copyright_stockfreeimages_onderzoeken_leerling_juf_biologie_les_onderzoek

Eind juli gaat de Summerschool Junior weer van start op de Universiteit van Utrecht. Kinderen uit de hogere klassen van de basisschool en de onderbouw van de middelbare school kunnen tijdens het programma vier dagen lang onderzoek doen. Samen met studenten en wetenschappers van de universiteit doen ze proefjes. Ook krijgen de kinderen op excursies en rondleidingen te zien hoe wetenschap werkt. 

Op het Utrecht Science Park De Uithof gaan de kinderen aan de slag bij verschillende faculteiten. Ze leren bijvoorbeeld over DNA in het reizende DNA-lab en bij Geowetenschappen zullen ze grondboringen doen. Ook krijgen de jonge onderzoekers les over de olifantskiezen en botten en de spijsvertering van de koe. In de Botanische Tuinen volgen de leerlingen een vruchtenpracticum en bij de sterrenwacht Sonnenborgh leren ze alles over de sterren en planeten.

Dit jaar mogen voor het eerst ook eerste en tweedeklassers van middelbare scholen meedoen. De Summerschool wordt georganiseerd van 21 tot en met 24 juli en van 28 tot en met 31 juli. Het programma kost 160,- euro per week en inschrijven kan via de website van het Wetenschapsknooppunt: www.uu.nl/wetenschapsknooppunt.

© Nationale Onderwijsgids