Logo_logo_eur

Komend studiejaar kunnen tien studenten een beurs krijgen voor de topopleiding Erasmus University College (EUC) van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De Rotterdam Talent Scholarships zijn bedoeld voor talentvolle scholieren die zonder financiële ondersteuning de opleiding niet zouden kunnen volgen.

Een topopleiding wordt al snel kostbaar door de intensievere begeleiding, kleine groepen en een uitgebreid extra-curriculair programma. Ook verwacht het EUC dat studenten het eerste jaar op de campus verblijven. Voor sommige studenten zouden de hogere kosten een drempel kunnen zijn, denkt de universiteit. Een beurs moet deze drempel voor potentiële studenten verlagen.

Het Talent Scholarship dekt samen met de studiefinanciering alle kosten die bij het volgen van de topopleiding komen kijken, zoals collegegeld, studiemateriaal en huisvesting. Alleen scholieren die in Rotterdam wonen en diploma aan een Rotterdamse school hebben gehaald, komen in aanmerking voor de studiebeurs.

De aankomende studenten moeten wel eerst zijn toegelaten tot het EUC. Decanen en docenten uit het Rotterdamse voortgezet onderwijs kunnen talentvolle leerlingen voor de talentenbeurs voordragen. Scholieren kunnen bij hun aanmelding ook zelf aangeven dat ze in aanmerking willen komen voor de scholarship. Per studiejaar zullen tien beurzen beschikbaar zijn.

© Nationale Onderwijsgids